Francisca

inrichting van een gezinswoning

Vaak wordt ons de vraag gesteld om grote panden van een extra woonentiteit te voorzien (van studio, zorgunit tot appartementen). Hier stelde de bouwheer, een gezin met 2 jonge kinderen, de vraag om de eerdere opsplitsing van de woning in een gelijkvloers en duplexappartement ongedaan te maken. Ze hadden immers een badkamer en wasplaats in de leefruimte en om de slaapvertrekken te bereiken moesten ze telkens voorbij de voordeur van het gelijkvloerse appartement om vervolgens langs een tweede keuken de slaapkamer te bereiken. Bovendien beschikt het gelijkvloers over een mooie stadstuin. Geen enkel raam gaf echter uit op de tuin, met als gevolg dat de kinderen niet buiten speelden bij gebrek aan wederzijds contact.

De woning werd ontpit, de circulatie van de 0 naar 1 werd herdacht, zonder zware structurele werken. De grootste moeilijkheid bestond erin de leefvertrekken te betrekken op de tuin: de speelkamer maakte plaats voor de keuken, de tv voor nieuwe raamopeningen.

Bob Mcmaster
ontwerp en uitvoering, Back McMaster architecten
programma
residentieel
klant
privaat
locatie
Gent
datumstatus
opgeleverd 2016
oppervlakte
vloeropp 135 m²
team
Sarah McMaster, Ignaas Back, Sofie Devriendt, Sofie Odou
tags: eengezinswoning, interieur, opgeleverd, wonen,