grondplan gelijkvloers

grondplan verdieping

Van Cronenburg

nieuwbouw van kantoor -en atelierruimtes

Van Cronenburg is een artisanaal messing-atelier waar detailonderdelen voor de restauratiewereld worden vervaardigd. Met een grote groeimarkt in de V.S. was de kleine centrumstedelijke Gentse locatie ontoereikend geworden. SOGent bood na sanering een voormalig brownfield aan voor specifieke ambachtelijke activiteiten. Het ontwerp combineert een loodsvorm voor de ambachtelijke werkzaamheden en de opslag met een kantoorvleugel. De  inkomruimte is een scharnierpunt waarin de diverse activiteiten in getoond worden en waarin zowel landschapskantoor als de directiebureaus in uitgeven. Bovenaan mondt deze trappenhal uit in een showroom waar de “topstukken” worden tentoongesteld.

Bob Mcmaster
ontwerp en uitvoering
programma
kantoor, atelier en conciërgewoning
klant
Van Cronenburg architectural hardware bvba
locatie
Wiedauwkaai, Gent
datumstatus
aanbesteding 2017
oppervlakte
vloeropp 1400 m²
team
Sarah McMaster, Bob De Wispelaere, Valérie Filliers
ism
Tides (stabiliteit en technieken)
energieprestatie
E60
tags: aanbesteding, industriebouw, nieuwbouw, werken, wonen,