grondplan gelijkvloers

Claeys

uitbreiding van een bestaande woning met apotheek en tuinkamer

De tweewoonst uit de jaren ’50, oorspronkelijk links de woning en rechts de apotheek, wordt momenteel in haar geheel overwoekerd door een bloeiende en groeiende praktijk. Een generatiewissel en het chronische plaatsgebrek voor het gezin als voor de apotheek vragen om een grondige reorganisatie van de beide woningen en bijgebouwen. De tweewoonst wordt overgeleverd aan de apotheek, het gezin verhuist naar een nieuw beschermd volume aan de tuinzijde.  Het nieuwe bouwvolume is compact en rationeel, maar de verschillende zichten en lichten creëren binnen deze enveloppe een breed scala aan woonsferen. Beide volumes ontmoeten elkaar in de inkompartij.

Bob Mcmaster
ontwerp en uitvoering, Back McMaster architecten
programma
residentieel, apotheker
klant
privaat
locatie
Lovendegem
datumstatus
opgeleverd 2013
oppervlakte
vloeropp 390 m²
team
Sarah McMaster, Ignaas Back, Sofie Odou
tags: eengezinswoning, opgeleverd, oud vs nieuw, wonen,